Sjöberg - Kaage (C) - C. Olsson
Mattiasson

Bänken: F. Larsson, A. Svensson, D. Bengtsson, J. Svensson, Sjösvärd

Det duggar tätt mellan matcherna nu, vilket gör att hemsideadministrationen har svårt att hinna med… Det blir därför en lite kortare sammanfattning denna gång.

Götaholm inledde piggt i ett högt tempo och ställde till en hel del problem för RUF-försvaret. Man skapade bland annat tidigt en målchans efter att ha brutit in i straffområdet från högerkanten, men Filip Mattiasson kunde avstyra med en bra räddning.

RUF kom in i matchen mer och mer, och lite slumpartat fick man en straff i mitten av halvleken då en Götaholmsspelare fått bollen på handen. Daniel Larsson var lika säker som vanligt och prickade in 0-1.

Fem minuter senare kom dock repliken. Götaholm tilldelades en frispark precis utanför straffområdet. Skytten lyckades lura alla genom att skjuta lågt i ”målvaktens hörn”. Bollen gick in till 1-1.

I den 38:e minuten fick Götaholm ännu en frispark vid straffområdeslinjen. Denna gång sköts den stenhårt över muren och upp i nättaket, otagbart för Romelandas målvakt. 1-2.

RUF skulle dock hinna kvittera innan paus. Max Harris tacklades bryskt ned av motståndarnas målvakt i ett öppet läge i straffområdet, och dagens andra straff var ett faktum. Även denna gång skickades bollen in i mål till 2-2.

Slutet av den andra halvleken hade annars varit besvärligt för Romelandas del då både Fredrik Sjöberg och Carl Olsson tvingats lämna planen med skador. Det började bli tunt om försvarsspelare i matchtruppen.

RUF stod sedan för en riktigt bra andra halvlek mot ett starkt motstånd. I den 68:e minuten kunde RUF ta ledningen i matchen sedan Max Harris frispelat inbytte Alfons Svensson. 2-3.

Ett redan tufft skadeläge blev sedan än värre när även Filip Larsson tvingades utgå. RUF fick komponera en ny backlinje med Johan Kaage i mitten och Gustav Flodin och Niklas Osberg vid varsin sida.

Ett trött Romelanda fick slita för att hålla Götaholm borta från målchanser, något man ändå gjorde på ett mycket bra sätt. I matchens 83:e minut kunde man dessutom utöka sin ledning.

Romelandas målvakt slog en lång utspark upp mot forwards. Max Harris lyckades i en tuff duell skarva bollen i djupled och Alfons Svensson blev fri ännu en gång. Även denna gång stod han för ett mycket behärskat avslut när han rullade in 2-4 invid ena stolpen och matchen var därmed i praktiken avgjord. RUF kunde hålla undan och till slut vinna matchen med två mål.

Sammanfattningsvis en stark insats. Ett tätt spelschema med flera skador som göljd kunde ha ställt till det för Romelanda, men en härlig kampinsats gjorde att man ändå kunde ta alla tre poäng.